28 Eylül 2012 Cuma

BİLGELİK GÜÇTÜR VE GÖSTERİŞE İHTİYACI YOKTUR


"Bilgelik" diye bir kelime var anlamı ne kadar güzel... Bilgili, sağduyulu, kültürlü, görgülü, derin görüşlü olmayı mantıklı karşılaştırma yapabilmeyi anlatıyor.
İnsanlar sahip olmadıkları değerleri başka, başka şeylerle özellikle basitlikleri ni örtmek için abuk subuk görgüsüzce gösteriş yaparak kapamaya uğraştıkça bilgeliğin ne denli önemli bir şey olduğunu anlıyor insan.
Son model arabasının direksiyonunda otururken 3 yaşındaki çocuğunu da kucağına alan, yere aksırıp tıksıran, kadını çocuğu döven sokaktaki hayvana tekme savuran. Bunlar yetmezmiş gibi sadece paranın alabileceği şeylerle kendine toplumda yer edinmeye çalışan adamları görünce insan bir daha anlıyor bilgeliğin ne denli yüce bir şey olduğunu.
Yada her şeyin koluna taktığı çantadan ibaret sanan kadını görünce insan anlıyor bilgeliğin ne denli önemli olduğunu. Taşıdığın o çantanın markası içindeki telefonun modelinin ne olduğu, cüzdanında ki kredi kartının limiti veya evinin arabanın anahtarı seni değerini artırmıyor. Hele yaptığın dedikodular hiç mi hiç.
İnsanı tek değerli kılan bilgeliği sadece bilgeliği. 
Ve bilgeliğin gösterişe hiç ihtiyacı yok.
ÇaglayanB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder