13 Kasım 2012 Salı

BEN SENİN İÇİN "OT" DERİM... SONRADA GELİR SULARIM


Hayattan zevk olmayı bilmelisin.
Sabah erken kalkıp işe gitmekten de zevk alacaksın hafta sonu tembelliğinden de…
Ama sadece sabah erken kalkıp işe gitmeyeceksin. Sadece hafta sonu tembelliği yapmayacaksın.
Sabah işe erken kalkıp gitmeli ama iş çıkışı bazen sevgilini takıp koluna gezmelisin, yağmurlu sokaklarda onunla ıslanmalısın. Girmeli bir kitapçıya iki kitap almalısın okuduğun o kitapları arkadaşlarınla değiştirmelisin, sonra da okudukların üzerine konuşmalısın arkadaşlarınla. Sevdiğin sanatçıların cd lerini alıp dinlemeli ruhunu beslemelisin.  Bir kaç dvd kapmalı sinemada kaçırdığın filmi izlemelisin, evinde tembellik yaparken… Eline iki program alıp incelemeli bu hafta hangi tiyatro oyununa hangi sergiye gideceğine karar vermelisin. Kırlarda parklarda yeşil alanlarda dolaşmalı doğanın farkına varmalısın dünyada ki tek canlının insan olmadığının farkına varmalısın.
Ve en sonra ülkeni düşünmelisin ne oluyor neler oluyor nereye gidiyor diye gelecek kuşak ve çocukların nasıl bir ülkede yaşayacak düşünmeli ve bir şeyler yapmalı demelisin sonrada yapmalısın bir şeyleri.
Ama önce biraz kültürlenmeli biraz donanmalısın sonra de donatmaya uğraşmalısın…  Ama fotoroman veya teksas -tommiks okuyarak büyüdüğünü unutmalı ve şimdi izlediğin televole-sabah şekeri programlarını kapatmalısın… Japonya da kişi başına yılda 22, Fransa da 14 kitap düştüğünü  Türkiye de ise kitap başına 6 kişi düştüğünü hatırlamalısın… Donanmaya başlamak için okumaya başlaman gerektiğini bir kez daha fark etmelisin.
Manasız gösterişlerden manasız şatafattan köşe dönmecilikten uzaklaşmalı asıl olanın entelektüel birikim ve bunu topluma aktarabilmen olacağını fark etmelisin
Yani sen;  hükümet destekli,  toki katkılı orman katline izin verilecek beton projeleri üretip arsız çocuklar gibi, bu değil bu değil diye bağırıp ortalıkta dolaşarak, beyaz atın üzerinde dublör kullanılan reklam filmlerinde oynayanların, görgüsüz, estetik yoksunu projelerinden sahip olmayı hayal ettikçe, köşe dönmeci ve gösteriş budalası oldukça sen; Ah be kuzum ah be, Ben de senin için “OT” derim sonrada gelir sularım.
ÇağlayanB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder