13 Şubat 2023 Pazartesi

 ÖRGÜTLÜ TOPUM

Bir kaç gün önce yeni mezun genç bir mimar arkadaşımla sohbet ettik. Bir çırpıda inşaat sektöründeki çarpıklıklardan bahsetti ki bir kısmını bende biliyordum ve mesleğim den ötürü de tanıklık etmişliğim var. Ama bilmediğim bir çok aksaklıktan ve bunlara göz yumamadığı için mesleğini hakkıyla yapamadığını anlattı. Ben sadece O'na değil kendi oğlumda dahil olmak üzere bu ülkenin geleceği olan gençlere böyle kötü bir ülke bıraktığımız için suçluluk duyduğumu söyledim. Çünkü suçluyuz.




Bu ülkenin geleceğini cahil pespaye (düşük nitelikli) çapsız üç kağıtçı İnsanlara bıraktık. Çünkü siyaseti onlara bıraktık. STK ları onlara bıraktık ülkenin karar alıcı mekanizmalarında onların olmasına neden olduk.

O genç arkadaşa dediğim şu idi siyasi görüşüne en uygun bir siyasi partiye ve veya kendine en uygun bir STK ya üye ol siyaset yap. Örgütlü olmazsan veya bir örgüte dahil olmazsan fikirlerini savunacak gücü kitleyi arkanda bulamazsın. 



Ve belki de ben de dahil olmak üzere hepimizin artık iyi ve güzel şeyleri savunmak için örgütlenmemiz gerekiyor. Bizi oralarda barındırmazlar diyenleriniz olacaktır. Onlarda söyleyeceklerim öyle ise kendiniz gibilerle yeni örgütler kurun.

Çağlayan B 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder