8 Mayıs 2013 Çarşamba

AKILLI KADINLAR NEDEN HEP YALNIZDIR... !



Geçenlerde bir arkadaşımın bir yazısını okudum; "akıllı kadınlar neden hep yalnızdır" diye "kadınca" bir sorgulama yapmıştı. Evet o bir tezdi. Ama bende de tezin antitezi mevcut buyurun yeni polemik konumuza... 
Akıllı kadınlar neden hep yalnızdır?
Evet tüm kadınlar akıllıdır. Hemen hepside ortalama erkek zekasının üstünde bir akla sahiptir. Ama kadınlar zekaları ile duyguları arasında denge kurmayı beceremezler. İşte bu nedenle kompleks ve kapristen kurtulamazlar. Yaşamlarını komplekslerinin bir kısmın dan arındırmayı becerseler de kapristen arınmaları hiçbir zaman mümkün olmaz. 
Hep bir beyefendi ile birliktelik kurmak istediklerini söyleyip ardından da İbrahim Tatlıses modeline yönelirler. İlla kendilerine eziyet edecek hatta şiddet uygulayacak aldatacak kıskançlık krizleri ile olay çıkaracak ama bunların hepsini yapacak ve sonrada yaptıkları için ağlayacak erkeği tercih ederler. Yani dileri söylemleri hep ideal olanı söylerken yaşamlarında bunlara yer vermeyeceklerdir.
 
Kadınlar hep ayakları üstünde durma hayali kurup sonrada illa kendilerini taşıyacak erkek arayacaklardır. Aslın da kendi ayakları üstünde durmak konusunda bir eksiklikleri yoktur bunu becerirler de ama bu zekaları sonucu başaracakları eylemi duyguları ile sallantıya sokuverirler. Kadınlar becerikli yaratıklardır. Sorun yaratma güdüleri yüksektir çözüm güdüleri ise tektir. Yani o an kendilerini iyi hissettirecek çözüm ne ise odur. Ama sadece “O AN” Kısacası işine gelen çözüm, ANLIKTIR.
Bizim kadınlarımız “ beyefendi” ararlar.
 
Ama kendinden emin donanımlı beyefendi erkek ten korkarlar hatta yakışıklısın dan da hele hepsi bir arada ise korku dağları aşar. Gerçekte bazı öğretilmiş değerleri aşmış erkek onu korkutur. Çünkü bu erkek diğer kadınlar tarafından beğenilen ilgi çeken erkek tir. Aldatılmaktan korkmaz kadın zaten ona öğretilen erkeğin aldatacağıdır. “erkeğin elinin kirdir” bunu duymuş bunu işitmiş bunu öğrenmiştir. Korkusu aldatılmak değildir. Aldatan erkeğin bir gün tekrar dönmeyeceği ihtimalidir. Yoksa aldatılmak değildir korkuları. Aslında aldatma konusunda da erkeklerden hiç aşağı kalmazlar. Her konuda olduğu gibi o konuda da becerileri yüksektir. Halbuki aşkı, sadakat olarak algılayan erkeklerde oldukça çoktur. Kadınlarımız evdeki erkeği donanımlı yakışıklı kibar erkekle gözünü kırpmadan aldatır. Ama hiçbir zaman böyle bir erkekle yaşam paylaşma hayali kuramaz kurar da cesaret edemez, etse de yürütemez. Bu adam onu terk eder korkusu vardır içinde halbuki kadın terk edilen değil terk eden olmalıdır. Kadın bu adamı terk etmekte istemez aslında. Ancak kaprislerine ve komplekslerine yenik düştüğü anlarda gitmesini söyler veya gideceğini söyler. Yani kadının tipik enfeksiyon hallerinden biridir. Ve adam bir gün çeker gider. Çünkü onun için neleri geride bıraktığı değil yeniden neleri kurabileceği önemlidir. Onun için yeniden bir şeyleri inşa etmek güç değildir. O sadece ceketini alır çeker gider. Halbuki öğretilere takılı kalmış kadınlarımızın her zaman tu kaka dedikleri fakat hep yaşamlarına aldıkları… hani kendilerine her türlü eziyeti yapacak adam ayrılmayı da kabul etmez kadından. Ama kadın illaki ayrılacaksa tek çaresi vardır. Kendi bavulunu alıp gitmek
 
İdeal erkek için yaşamındaki kadın muhakkak önem bir şeydir. Fakat o kişinin hayatından çıkması gerektiğinde de çıkabilecek adamdır. İşte mevzu buradadır. Kadın ideal olanı ister fakat yaşamına sokamaz gidilmesi gerektiğinde o adam çıkar gider. Ama yaşamına aldığı diğer erkekle de mutlu değildir.
Kısacası akıllı veya değil kadın hep yalnızdır.
ÇağlayanB.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder